Influencerji, ki raziskujejo Slovenijo

influencerji




Influencerji so v času koronavirusa izkoristili svojo »moč« in pomagali slovenskemu turizmu. S svojimi potepanji po Sloveniji, in odkrivanjem skritih kotičkov, so vsekakor pripomogli turističnim destinacijam, in na sploh slovenskemu turizmu, saj so se tudi po njihovem vzoru, ljudje odpravili na raziskovanje Slovenije. In kljub temu, da se nekateri influencerji pred korono niso ukvarjali s potovanji, so v trenutni situaciji svoje aktivnosti malenkost spremenili. Nekaterim se je primarna dejavnost zaradi ukrepov začasno ustavila, zato svojih zvestih sledilcev niso mogli pustiti brez vsebine. Izkoristili so prijetno s koristnim, ter se podali na izlet in počitnice po Sloveniji. Marsikdo izmed njih tudi priznava, da če ne bi prišlo do takšne situacije, morda nikoli ne bi obiskali določene znamenitosti ali destinacije, saj jim njihovo delo ne dopušča prav veliko prostega časa. Nekateri pa so se z popotništvom ukvarjali že prej, v tem času pa so svoja potovanj po Sloveniji samo še povečali.

influencerji

Tomaž Gorec je zagotovo eden izmed najbolj prepoznavnih in »vplivnih« slovenskih influencerjev, ki raziskujejo Slovenijo. Ker je pred korono potoval po celem svetu, je v letošnjem letu svoja potovanja omejil samo na domačo državo, kar se je vsekakor poznalo destinacijam, katere je Tomaž obiskal. Ena izmed takih je Klevevž, katerega je Tomaž obiskal, in je na družbenih omrežjih podrl vse rekorde v ogledih. Tomaž je tudi eden izmed najuspešnejših popotniških blogerjev, znan je tudi po tem, da na vsaki lokaciji, ki jo obišče, posname zanimiv video, ki ga objavi na vseh svojih kanalih. Pri Tomaževem projektu Lepote Slovenije sodeluje tudi njegova prijateljica Tjaša Zupan, s katero skupaj obiskujeta bolj in manj znane turistične destinacije.

Ena izmed tistih, ki so se v letošnjem letu malce več potepali po Sloveniji kot sicer, je influencerka Katarina Benček. Katarina svojim 44 tisoč sledilcem na Instagramu vedno predstavi perfektno dovršene fotografije, svoje življenje pa dnevno deli tudi na zanimivih storyjih, ki jih sledilci z zanimanjem spremljajo. Katarino na njenih potovanjih spremlja partner Marko, ki poskrbi, da Katarina na vsaki fotografiji izgleda popolno. Turistično destinacijo, na kateri je fotografija posneta, pa spremenita v idilično mesto, kamor si nato želi vsak Katarinin sledilec.

Trend slovenskih influencerjev se je v letošnjem letu malenkost spremenil, ker so nekateri svoje primarne dejavnosti morali dati na stranski tir, in tako je postalo izredno priljubljeno potepanje po Sloveniji, in odkrivanje skritih kotičkov.

Znani slovenski komik, imitator in radijec Tadej Bricelj je svojo domišljijo, ustvarjalnost in pozitivno energijo usmeril v raziskovanje naše dežele. Na svoj duhovit način predstavlja turistične destinacije, ki jih s svojimi smešnimi videi, naredi še bolj privlačne za turiste. Znan je namreč tudi kot video ustvarjalec, njegovi videi pa imajo preko 30 milijonov ogledov. V korona časih, Tadejeve vsebine še kako pridejo prav, saj se ob njih človek nasmeji.

Opazili smo tudi enega izmed slovenskih glasbenikov, ki je koronski čas, ki prepoveduje zabavna druženja, izkoristil za raziskovanje Slovenije. Domen Kuralt, vodja in član znane zabavne glasbene skupine Calypso, se je potepal po večinoma manj obljudenih krajih, od koder je svoje oboževalce pozdravljal s fotografijami in videi. Njihovi glasbeni videospoti so na YouTubu eni izmed najbolj gledanih med zabavnimi glasbenimi skupinami; v času, ko so nastopi prepovedani, pa njihovim sledilcem ponudijo kakšno bolj zabavno vsebino iz potepanj po slovenskih krajih.

Influencerka, ki skrbi za lepe in zdrave postave svojih sledilcev, bivša atletinja, Manca Šepetavc, se je prav tako podala na raziskovanje lepot Slovenije. Športnica, ki svoj prosti čas vedno preživlja aktivno, je pred kratkim obiskala kar nekaj slovenskih biserov. Opazili smo jo na Soči, Bledu in v Kranjski Gori, ki so v letošnjem letu najbolj priljubljene destinacije. Simpatična Manca na vsaki lokaciji posname atraktivne fotografije, s katerimi svoje sledilce predvsem navdušuje in motivira, da aktivno življenje postane del njihovega vsakdana.

Med influencerji, ki se primarno ukvarjajo s potovanji, je zelo znana tudi Nina potuje oz. Nina Travels, ki poleg video in foto vsebin, ustvarja svoj popotniški blog. Nina, ki po navadi potuje po celem svetu, je prav tako v zadnjem času morala svoja potovanja omejiti predvsem na Slovenijo. Nina, ki s svojo družino raziskuje skrite kotičke, na preprost in prijeten način opisuje izlete, potovanja in destinacije, na katerih se potepa. Nino najraje spremljajo družine z otroci, saj so njene ideje in nasveti napisani iz neposredne izkušnje mamice.

Influencerji, ki veljajo za vplivneže, predvsem v smislu, da imajo določen vpliv na svojo ciljno publiko, zelo vplivajo tudi na družbene trende. Vsak znani športnik, glasbenik, popotnik, bloger, ali kateri koli drugi ustvarjalec, ki ima za seboj večje število sledilcev, lahko s svojim pojavljanjem, s svojim promoviranjem določenih izdelkov ali storitev, pripomore k večji prodaji oz. prepoznavnosti tega izdelka. Tako so tudi v težkih časih, ki so nas doleteli zaradi korona virusa, slovenski influencerji ogromno pripomogli k promociji turizma in prepoznavnosti slovenskih turističnih destinacij.

5/5 - (1 vote)




Podobni prispevki